Friday, December 12, 2008

Generalni direktor GSP Beograd Radoslav Nikolić o trošku građana ispravlja greške svog zamenika Slobodana Stevića

Generalni direktor GSP Radoslav Nikolić poslao je o trošku građana Beograda od 03.11.2008. do 06.11.2008. svog zamenika Slobodana Stevića u Rusiju i Belorusiju kako bi ovaj rešavao pitanje fabrički neispravnih trolejbusa za čiju je kupovinu sam odgovoran.

Naime, na svih 10 trolejbusa "Beokomunaš" koji su kupljeni pre samo tri godine popucale su šasije, iako im je garantni rok 12 godina. Time je kritično ugrožena bezbednost građana koji koriste usluge beogradskog javnog prevoznika. Kuriozitet je da je upravo Slobodan Stević, koji je u to vreme bio tehnički direktor elektro-podsistema GSP Beograd, utvrđivao tehničke zahteve za ta vozila i obavio njihovu primopredaju.

Osim što se ove nedelje našao u žiži javnosti u aferi oko kupovine limuzine od 2.5 miliona dinara (bez PDV) o trošku građana Beograda, podsećamo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u oktobru 2005. godine protiv Slobodana Stevića i još trojice rukovodilaca GSP Beograd podnelo krivične prijave zbog "postojanja osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti, pošto, kao odgovorne osobe, nisu postupili po propisima i opštim tehničkim pravilima o zaštitnim merama i time izazvali opasnost za život i telo ljudi".

Takođe, interesantno je da je Stević samo u poslednjih mesec dana 11 dana proveo u inostranstvu na teret budžeta GSP Beograd koji se finansira novcem građana Beograda.

Napomena: slede skenirana dokumenta koja argumentuju gore iznesene tvrdnje.